Duurzaam

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel bij ROVO Chalets. Op vele vlakken besteden wij hier aandacht aan. De chalets worden op een zo milieuvriendelijke wijze gemaakt en de meeste materialen zijn recyclebaar.

Zo wordt er onder andere gebruik gemaakt van natuurlijk hout en minerale isolatie. De houten gevelbekleding is voorzien van een technologische duurzame lak, deze beschermd het hout tegen wateropname en is brandwerdend. Qua onderhoud hoef je er jaren niet naar om te kijken. Kies je liever voor kunststofgevelbekleding, dan werken wij met VinyPlus®, omdat het de chalets van ROVO Chalets een eigentijds karakter geeft. De gevelbekleding en dakranden, gemaakt uit hoogwaardig gerecyclede kunststoffen, zijn onderhoudsarm en duurzaam. De panelen zijn vormvast, het trekt niet krom onder invloed van vocht of warmte en wordt ook niet aangetast door schimmels en bacteriën. De duurzame gevelpanelen vergen weinig onderhoud. Schrobben, schuren, schilderen en beitsen behoren tot het verleden. 

Alle kunststofkozijnen zijn voorzien van driedubbel glas dus HR+++.

Energie besparen? Een steentje bijdragen aan een leefbare aarde voor onszelf, maar ook voor volgende generaties? Investeren in het 'pakket duurzaam' is dan een verstandige keuze! In dit pakket bieden wij de volgende mogelijkheden: 

  • Zonnepanelen 
  • Infrarood vloerverwarming
  • Luchtwarmtepomp   

In een persoonlijk gesprek informeren wij je graag over de benoemde opties.  

Zonnepanelen

Energie opwekken? Bij ROVO Chalets kun je het chalet voorzien van zonnepanelen. In het 'pakket duurzaam' zijn standaard 16 zonnepanelen opgenomen.

Afhankelijk van het gekozen model kan dit uitgebreid worden tot wel 24 zonnepanelen. 

De energie die je opwekt is ruim voldoende voor een gemiddeld huishouden. En zo kan je ook je hottub heerlijk verwarmen!   

Infrarood vloerverwarming

Comfort door warmte? Verwarm je chalet met infrarood vloerverwarming. Ook dit zit in het 'pakket duurzaam'. 

Infrarood vloerverwarming werkt op basis van infraroodstraling via foliematten onder de zwevende vloer. De matten warmen meteen op en geven snel warmte af over het gehele vloeroppervlak. Op die manier zorgt het voor een efficiënte opwarming van de ruimtes in je chalet en geeft een aangenaam warmtecomfort! De infrarood vloerverwarming kan door het gehele chalet aangelegd worden. Zelfs in de badkamer! 

Luchtwarmtepomp

Alle chalets van ROVO Chalets zijn standaard voorzien van een HR CV ketel om je chalet te verwarmen en te voorzien van warm water. Wil je maximaal energie besparen? Kies dan voor het 'pakket duurzaam' met daarin ook de luchtwarmtepomp. 

Een luchtwarmtepomp installatie onttrekt warmte uit de lucht via een warmtecollector. De luchtwarmtepomp kan ook omgekeerd ingesteld worden, waardoor je in de zomermaanden een heerlijk koel chalet hebt! Verwarmen met een luchtwarmtepomp zorgt voor minstens 60% minder CO2 uitstoot. De nodige dosis stroom kan perfect opgewekt worden met de zonnepanelen uit het pakket!